2011 m. sausio 3 d., pirmadienis

Kalakutiena su saldžiarūgščiu padažu

Kalakutiena a la kinietiškai.



Reikia:
  • 450 g. kalakutienos krūtinėlės
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 1/4 ananaso
  • 1 šaukšto pomidorų padažo
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų medaus
  • 2 šaukštų  vorčesterio padažo
  • 1 arbat. šaukštelio cukraus
  • pipirų
  • druskos
  • prieskoninių žolelių
Kalakutieną supjaustome kubeliais, pasūdome, užbarstome pipirų. Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus, pakepiname susmulkintą kubeliais svogūną. Kai svogūnas apkepa sudedame ir apkepame mėsą iš visų pusių. Iš stiklinės vandens, citrinos sulčių, medaus, cukraus, vorčesterio padažo ir prieskoninių žolelių sumaišome mišinį ir užpilame ant mėsos. Sudedame  pjaustytas morkas ir papriką. Uždengiame keptuvę ir troškiname ant silpnos ugnies apie 40 min.
supjaustome kubeliais anansą ir sudedame į troškinį. Įdedame šaukštą pomidorų padažo, patroškiname dar apie 15 min.
Patiekiame su ryžiais.


Skanaus.

2 komentarai: