2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis

Paprastas, bet tikrai neprastas patiekalas. Gamyba kiek ilgoka, nes mėsa ilgai troškinasi ... bet laukti tikrai verta.
Mes valgėme su bulvių koše ir marinuotomis paprikomis. Labai derėjo slyvų saldumas ir paprikų aštrumas...Mmm... buvo laaabai skanu...


Reikia:
  • 800 g. kiaulienos kumpio
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • pipirų
  • druskos
  • prieskoninių žolelių( mairūno, baziliko, rozmarino)
  • 2 šaukštų vorčesterio padažo
  • 1 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 1/2 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos
  • 4- 5 šaukštų grietinės
  • 80 g. slyvų
  • petražolių
Mėsą supjaustome kubeliais, apibarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir užpilame vorčesterio padažu. Kol mėsytė marinuojasi, susipjaustome kubeliais svogūną ir česnaką. Šlakelyje aliejaus pakepiname svogūną ir česnaką. Sudedame mėsą ir apkepame iš visų pusių. Kai mėsa gražiai apkepa užpilame vandens, kad apsemtų mėsą. Uždengiame keptuvę ir troškiname ant silpnos ugnies apie valandą. Sudedame slyvas, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas, grietinę. Paverdame dar apie 15 min. Apibarstome petražolėmis ir pietūs ar vakarienė paruošti.


Prašom prie stalo.

2 komentarai:

  1. mmmmrrrrrrrrrrrrrr pridėjau rūkytos paprikos ir murkiu iš malonumo ragaudama :) super skanus guliašiukas <3

    AtsakytiPanaikinti
  2. dowwe, ir man labai skanus tas derinukas mėsa ir džiovintos slyvos. O rūkytą paprika čia labai tinka, įtariu;)

    AtsakytiPanaikinti