2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Pupelių ir stirnienos troškinys


 Noriu paneigti mitą, kad laukinė mėsa yra sausa ir kieta.
 Visą laiką iš stirnienos maldavau faršą iš kurio gamindavau maltinukus ar čili troškinius, lazaniją. Šie patiekalai tikrai labai skanūs, bet norėjosi išbandyti ir ką nors naujo. Visada galvojau, kad laukinė mėsa bus kieta ir sausa. Tačiau nieko panašaus. Stirnienos filė naudoju kepsniukams, o kumpį- guliašui, čenakams, įvairiems troškiniams. Žinot, netgi padariau išvadą, kad stirnienos mėsa minkštesnė už kiaulieną :).

Reikia:

  •  500 g stirnienos kumpio
  • 2 morkų
  • 1 pomidoro
  • 1 svogūno
  • 1 - 2 skiltelių česnako
  • 1 paprikos
  • indelio konservuotų pupelių pomidorų padaže
  • 1-2 šaukštų grietinės
  • 1-2 šaukštų pomidorų padažo
  • prieskoninių žolelių (čiobrelių, mairūnų, baziliko)
  • pipirų
  • druskos
  • žaliosios citrinos
Stirnienos kumpį nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Mėsą apšlakstome žaliosios citrinos sultimis, pabarstome druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir paliekame marinuotis porai valandų.
Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytus česnakus ir svogūnus. Pageltus svogūnams sudedame mėsą. Apkepiname iš visų pusių mėsytę, sudedame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą pomidorą ir papriką. Pabarstome druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Į keptuvę įpiltame stiklinę vandens, uždengiame ir troškiname 1 val. ant silpnos ugnies.
Į keptuvę sudedame pupeles, šaukštą grietinės, pomidorų padažo (kas mėgsta aštriau) ir troškintame dar 5 minutes.
Patiekiame su balta duona ar bandelėmis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą