2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Varškinis tinginio tortas su džiovintomis spanguolėmis ir lazdyno riešutais




Superinis tortas, kai orkaitė išėjusi atostogų :). Variacijų gali būti labai daug ir pagal kiekvieno skonį. Jau buvau gaminusi panašų tortą,bet šita interpretacija su kondensuotu pienu, riešutais ir spanguolėmis man labai patiko.
Laukiu braškių sezono ir vasarinio šio torto varianto. Tikrai išbandysiu. Šis tinkamas pavasario sezonui;).

Reikia:
  • 360 g. riebios varškės
  • 360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
  • 180 g. sviesto (minkšto)
  • 200 g. džiovintų spanguolių
  • ½ dėžutės sutirštinto saldaus pieno 
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 200 g. lazdyno riešutų


Spanguoles užmerkiame vandenyje prieš 2 valandas, kad išmirktų. Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais dideliame dubenyje. Sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir varškę sutriname ir sumaišome iki vientisos masės. Gautą masę sumaišome su sausainiai. Sudedame džiovintas išmirkusias spanguoles.
Viską sukrečiame į atsegamą torto formą ir gerai suspaudžiame. Apibarstome lazdyno riešutais( norim smulkintais norim ne). Padedame į šaldytuvą bent 3 valandom sustingti.


 Pasiimam puodelį balintos kavos, gabalėlį torto ir pradedam dieną.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Sezoninę virtuvę

2 komentarai:

  1. Tik dabar pastebėjau :) Šis variantas su džiovintomis spanguolėmis turėtų būt labai vertas dėmesio, būtinai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rennie, tikrai vertas. O už receptą ačiū tau. Spanguolės- čia tik idėja;)

    AtsakytiPanaikinti