2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

Kavos draugas ir marmurinis kondensuoto pieno keksas

Ar Jūs turit kavos draugą ar draugę su kuriuo galit mėgautis beprotiškai skanios, kvapnios ir aromatingos kavos puodeliu ir galit kalbėtis iki begalybės apie viską ir nieko?
O aš turiu naują, nematytą, bet labai šaunų Kavos draugą, kuris mane pakviečia kavos ir net padovanoja jos. Ir ne puodelį, o visą kilogramą be galo kvapnių, aromatingų kavos pupelių Bella roma.
 Namai pakvipo nuostabiai vien malant šias kavos pupeles. O jau po kelių minučių mėgavomės aromatinga, švelnia ir tuo pačiu sodria. kava. Ši kava neturi jokio kartumo ir rūgštumo.
Kaip gera kai yra tokių draugų;). Ačiū Jiems labai, kad namus pripildo kvapnaus aromato, malonaus skonio ir smagių akimirkų kartu prie puodelio kavos... su skaniu marmuriniu kondensuoto pieno keksu...



Reikia:
  • 200 g minkšto sviesto
  • 190 g miltų
  • 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g cukraus
  • 1/2 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1/2 arbat. šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų kakavos
  • 2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno
  • 3 kiaušinių


Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakame  mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilame kondensuotą pieną ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome išplaktus kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į masę. Kekso formą išklojam kepimo popieriumi. Supilame pusę tešlos. Į kitą pusę įmaišome kakavą ir ant viršaus uždedame  kakavinę masę. Šiek tiek pamaišome kad susimaišytų balta ir kakavinė tešlos. Kepame iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val.
 Labai skanus, purus ir drėgnas keksas.
Skanaus!


Smagių ir šiltų Jums popiečių su savo brangiais ir mylimais žmonėmis.
Receptas iš AJ- receptai

1 komentaras: